• slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5

Geschiedenis

Bijzondere projecten in de zorg

In 2006 is Brilliant begonnen met het organiseren van bijzondere projecten in de zorg, gebaseerd op 10 jaar ontwikkeling en ervaring, opgedaan bij de Stichting Anders Beleven. In het begin lag de nadruk vooral op (grootschalige) evenementen. Zoals bijvoorbeeld de invulling van nieuwjaarsdagen voor het toenmalige Sint Lucas Andreas ziekenhuis, waar we met ruim 40 zintuigartiesten (zie hieronder) de zintuigen van medewerkers, patiënten en bezoekers aangenaam verrasten. Ook kleinere projecten hebben we veelvuldig uitgevoerd. Bijvoorbeeld met een masseur, een violist en een clown naar een afdeling voor mensen met dementie in een verpleeghuis, of de Complimentenservice in het Flevoziekenhuis, waarbij bijzondere theatrale postbodes een compliment (door)gaven aan medewerkers.

Zintuigartiesten

Zintuigartiesten zijn mensen die via een kleine en korte activiteit een zintuigelijke ervaring kunnen aanbieden aan een ander. Zintuigartiesten zijn bijvoorbeeld kunstenaars, musici, masseurs, schoonheidsspecialisten, theaterartiesten, Tai Chi meesters, dansers, etc. Deze activiteiten worden in een persoonlijke ontmoeting aangeboden aan medewerkers, patiënten, cliënten en bezoekers.

Tzu Chi, Taiwan

In 2012 zijn we op bezoek geweest bij de ziekenhuizen van de Tzu Chi organisatie in Taiwan. Tzu Chi betekent letterlijk: iets met compassie voor een ander doen. Het bezoek was zeer inspirerend. De sfeer, inzet van vrijwilligers die muziek maakten en kalligrafeerden, de prachtig vormgegeven gebouwen en tuinen, zijn onderdeel van de helende omgeving. We werden geraakt door de visie op de samenwerking tussen medisch personeel en vrijwilligersinzet en het samengaan van traditionele en moderne geneeswijzen.

spacer