• slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5

Eerste Hulp bij Mantelzorg (EHBM)

Eerste Hulp Bij Mantelzorg (EHBM) is genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Brilliant bedacht het idee! De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is de prijs die vernieuwende ideeen voor betere zorg en welzijn in Nederland (om de twee jaar) op weg helpt. Ons idee is om de deskundigheid van vrijwillige EHBO-ers in te zetten bij de zorg voor buurtbewoners. EHBO-ers zijn kundig in het verlenen van hulp in acute situaties en zijn bekend met mantelzorg. Door hun Oranje Kruis-diploma hebben ze kennis van verschillende ziektebeelden. Daardoor weten ze ook wanneer het nodig is om professionele hulp in te roepen. Met simpele aangepaste modules over chronische ziekten en mantelzorgproblematiek kunnen zij veel betekenen voor mantelzorgers.
Voor dit onderwerp werken we samen met Trireem.

Advies op gebied van Mantelzorg

Brilliant heeft vele projecten gedaan op het gebied van mantelzorg. Daardoor zijn we goed bekend met de problematiek en de druk waaronder mantelzorgers gebukt gaan.
Wij hebben diverse workshops ontwikkeld om met de zintuigen als basis, simpele oplossingen te bieden in het dagelijks leven.
Wij zijn van mening dat er nog veel meer en beter mantelzorgers bij de zorg betrokken kunnen worden. Bijvoorbeeld in de ziekenhuizen, of in de verpleeghuis zorg. En dan niet persé voor de zorg, maar vooral op het gebied van welzijn. Hoe? neem contact met ons op en we bieden advies op maat.

spacer